Majlis Khitbah Farehan Omar (Yan) & Wan

Posted by NIZA.Ati on Monday, December 27, 2010 [ ]

Youtube: Kasihku Abadi by InTeam
Status YM: Lautan kematian ombak... tenang pantai tiada terusik... begitu tasik hatiku... (dihati ini hanya Allah yang tahu~)
Status FB: ujian adalah tarbiah dari Allah... apakah kita kan sabar... ataupun sebaliknya... gunakan kesempatan untuk kebaikan sebelum segalanya terlepas dari genggaman...

Assalamu'alaykum wbt,
Congrats buat sahabat ku Nor Farehan Bt Hj. Omar (Miss Batang Kali ^^) yang telah selamat menjadi tunangan orang. Tunangan kepada Wan yang sangat cool and senang nak masuk dengan kami juga (seperti juga Zack (suami Yati), Faan (tunang Wana) & Fad (tunang Shah..of coz la...name pun member kami sejak sek kan c Fad ni)).

Bercerita tentang Yan di zaman sekolah... jom selongkar ckit... Among kami yang true ASABian ni... Yan la yang paling out skit time tu... hak3... (naseb Pakcik Omar tu baik dengan Pn.Zainun, lau x ko pun kene buang asrama kan =P). Tapi kenakalan Yan tu dapat gak dibendung sejak masuk form 4... Sejak pegang jawatan.. baru dia tau camana perasaan kami yang pegang jawatan ni (Niza, Erin, Yati, Rose, Nisaak, Yuhanis). SO behave sikit la die sejak tu... ^^

1st time kami bekerjasama adalah dalam boria... Boria asrama... kan? Niza pun kurang ingat... but both of us memang bermula dengan boria sebelum Yan diserap ke Dikir... Niza je masih setia dengan boria dan form 4 just mengajar boria memandangkan Niza dipinjam tuk Nasyid... Yan juga adalah teman "account" Niza... sebab kat hostel tu, just Niza & Yan sahaja yang ambil subjek account... yang bezanya... Niza amik Sains Account (Fizik, Kimia, Account) tapi Yan ambil Sastera Iktisas (Ekonomi, Perdagangan, Account). Yan juga teman seADD MATH Niza... kami penah ambil private techer tuk belajar Add Math... Minggu balik rumah, kami buat kelas di rumah Niza di Jalan Duta, time minggu tak balik, Sir akan datang ke hostel tuk mengajar kami ^^. Akhirnye? Ko dapat pe Yan Add Math ko? Hak3... Xpe la..xyah tulis sini... hik3... Niza pun agak terkilan gak xdapat A pun tuk Add Math... just B 3 je... huk3...

Masih ingat lagi... Yan abes paper SPM dulu berbanding kami yang lain... dan telah pun pulang... tapi datang kembali pada malam hari terakhir kami (budak2 Sains) habis paper SPM dengan membawa bunga api & mercun... Kami (Niza, Yan, Erin, Shah, Wana, Yuhanis, Nisaak, Yati, Rose) naik ke anjung tingkat 3 dan bermain bunga api dan mercun... Itulah malam terakhir kami menghabiskan masa bersama sebagai pelajar sekolah & penghuni Asrama Sek. Men. Aminuddin Baki, Kuala Lumpur.

Now... semua itu hanya tinggal kenangan... seorang demi seorang bertukar status... bermula dengan Yati yang bertunang pada bulan Februari 2010, Nisaak yang berkahwin pada Jun 2010, Yati berkahwin pada bulan Oktober 2010, diikuti Wana yang bertunang pada bulan November 2010, seterusnya SHah pada 18 Disember 2010 dan Yan pada 26 Disember 2010. InsyaAllah Yan & Shah akan menamatkan zaman bujang mereka pada bulan Jun 2011 dan Wana pada Nov 2011. Mungkin Erin akan mengikut jejak langkah mereka pula... memandangkan Erin sendiri dah berstatus "in relationship" ^^. Niza? Biarlah masa yang merubah segalanya... hanya mengharapkan yang terbaek dari Allah kepada Niza. Moga diperteguhkan hati ini kepada seseorang yang juangnya kerana Dia. Cintanya kerana redhaNya. :) Dihati ini, hanya Allah yang tahu~ Kata Yan "Niza, ko je yang pegi semua pertunangan kawan2 kite. Nanti time ko, semua datang pualk". Niza tergelak... mungkin korang akan datang... tapi masing2 dah bw anak or memboyot kot~ ^^ Ape2pun... Niza happy tuk korang... happy sangat...

Ok...bercerita tentang majlis pertunangan Yan... Pada mulanya Niza pergi dengan Erin, tapi pagi tu Erin msg cakap tak dapat pergi coz balik kampung... So, Niza try kol Yati & ty kalau dapat pegi skali... alhamdulillah masih ade kosong 1 dalam kete ^^ So we all jumpe di stesyen komuter Batu Caves (Niza park kereta di sana) dan terus menuju ke kg.Sungai Masin, Batang Kali yang di drive oleh Zack (husband Yati).


Yan SANGAT CANTEK okay!~ Series... selama ni pun memang dia cantek... but on dat day terSANGAT... walaupun bermekup, berkasut 3inch, berbaju labuh... tapi GOSIP TETAP okai!~ hampeh... tetap sengal =P


After selamat ditunangkan... kami bergambar dan kemudian menjamu selera... alhamdulillah... Then setelah bersalaman dengan Yan, kakak2nya dan ibunya... kami terus mengundurkan diri... Yati dan lain2 pun mahu ke Kajang tuk wedding. Kami berpisah di komuter Batu Caves.


To Yan & Wan... congrats again... hope to c both of u on ur wedding...insyaAllah... dah masuk dalam my calendar okai~ ^^

Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri