09/01/2011: Saya dah 25 tahun!!!

Posted by NIZA.Ati on Monday, January 17, 2011 [ ]

Winamp: Permata Yang Di Cari by DeHearty
Status YM: untuk org yg Niza rindui dan merindui zati... (tapi ku tak pasti rencana Illahi... dihati ini, hanya Allah yang tahu~)
Status FB: tapi ku tak pasti rencana Illahi... dihati ini, hanya Allah yang tahu...

Assalamu'alaykum wbt,
Pada mulanya, Niza ingat tahun ini adalah birthday Niza yang paling menyedihkan... tetapi sebenarnya mengharukan kerana gembira. Kenapa? Ha~ meh2 bace cite...

1st... walaupun saat2 akhir Niza tak dapat keluar dengan Yoyo (my adik in "family"), tapi Niza dah cukup happy sebab awal2 lagi Yoyo dah cop Niza tuk ajak keluar... atleast Niza tahu dia ingat Niza... Yoyo demam on dat day... dats y suddently cancel. Ade hikmah apa yang berlaku.

Pagi 9 Januari 2011: Niza keluar rumah tuk menghadiri meeting di Taman Tasik Titiwangsa. Turut hadir pada meeting tersebut adalah Faiz, Kak Su, Kak Mizah, Abg Sem, Rehan, Rukh dan Pali. Tepat jam 8.30pagi Niza sampy di sana. Walaupun masih terasa kepenatan dek seharian pada hari sebelumnya Niza membuat kerja, tetap juga Niza gagahkan diri di pagi Ahad tersebut tuk menghadirkan diri.


Walaupun tengah meeting, kepala otak Niza serabut sebenarnya... macam2 yang Niza fikirkan... macam2 yang Niza susunkan... tapi masih memberi tumpuan pada meeting... Tiba2... (jeng jeng jeng... kasi poyo skit ok!) Ade orang nyanyi lagu "Allah selamatkan kamu...." sambil memandangkan ke suatu arah... Kemudian Niza pun mengalihkan pandangan pada arah itu (di belakang Niza). Kelihatan kak Su & Kak Mizah... Time tu rase lawak gile tengok Kak Su & Kak Mizah dibelakangnya... Sebab tak tahan nak gelak, Niza pun alihkan pandangan ke depan... Bila tiba Kak Su & Kak Mizah di sebelah Niza, barulah nampak.... nampak ape??? Kak Mizah bawa kek... kek Blueberry Cheese....

Imbas kembali 15 tahun yang lalu: Ketika Niza darjah 4, itulah pertama kali Niza sambut birthday dengan kek.... kek ape? Kek Blueberry Cheese!!! Mak beli kek tu... and Niza bawa ke sekolah tuk sambut dengan kawan2... Itulah pertama kali dan terakhir Niza sambut birthday dengan kek. Maybe ade jugak sekali lagi... tapi tu kongsi dengan kawan...

Back to story... After 15tahun... sekali lagi Niza sambut birthday dengan kek... agaknye kene tunggu umur 40thn baru dapat lagi kot??~ hik3... ok... then... perasaan time kek dihulur kepada diri ini??? Allah je la tahu betapa malunya Niza... Sungguh... Niza malu... Malu sebab diraikan?? Pelik x? Segan, Malu... bile menjadi tumpuan... (macam tak biase menjadi tumpuan je kan!~). Ok fine... no reason tuk malu sebenarnye... tapi hati Niza??? Niza happy... tu je yang Niza dapat katekan... sangat happy... walaupun mungkin tak nampak di wajah (tak tau la kot depa nampak keHAPPYan diri ini ketika kejadian). Lagi segan bile time kak Su nak suap kek & depa nak snap pic... aduh la~

Ape2pun... Niza nak ucapkan tx tuk semua yang ade pada masa kejadian walaupun mungkin kehadiran kalian hanya tuk meeting & kebetulan pada hari lahir Niza. Then special tx to KakSu & KakMizah coz usaha tuk mencari kek tuk Niza walaupun amat payah nak cari kek pagi2 Ahad macam tu kan... Dan... kepada MASTERMIND (siapa? WaAllahulam... tak tau la sape... mungkin KakSu atau ade orang lain?)... Tx sebab buat Niza happy on dat day... Tx a lot... semoga Allah membalas kebaikan kamu dan mereka.

Ini adalah birthday Niza yang paling membuat Niza terharu sepanjang dalam usia Niza 25 tahun ni. Terasa macam tua betul bile sebut umur 25tahun. Hurm... mungkin sebab dalam usia begini, Niza tak punya ape2 lagi... Semoga tahun ini lebih memberi kebahagian kepada Niza. Syukur Alhamdulillah... terima kasih dari hati Niza tuk kamu kerana mewarnai hidup Niza. (beberapa hari before bday Niza, Niza ade sebut pada Kak Mawar yang Niza teringin sangat nak berkelah tepi tasik (lepas tgk pic kak leli dgn kwn2 die ^^))

Kepada semua kawan2 yang wished birthday Niza samada sms/fb/kol (wlp Niza x angkat =P)/nyanyi etc tx a lot to all of u... as usual.. Niza pasti wat senarai.. hak3... suke3... =P Senarai adalah seperti di bawah ^^


SMKAB & ASAB
=========
Hannanah
Nurul'ain
Kak Hawa
Farey
Ridhwan
Ezaideen
Mia
Afifah
Jojo
Ikin
Cikgu Faizal
Nabilah Othman
Elly Suehaily
Wana
Zura
Ezlin
Fathiah
Mardiah
Kak Sue
Ija
Shahira
Jaja Aziz
Khaliesah
Nisaak
Erin

SSBN
=========
Amy
Fadzmin
Fiez
Walfed


UiTMCS
=========
Abg Nasriq
Kamisah
Hana
Dayah
Amirah Che Ayub
Miza
Meister Vearn
Ali Yuzaimi
Zana
Amalina Najwa
Faan
Haniko Michiyo
Syieda
Ilyas Mansor
Norman
Farey
Ain Ismail
Biah
Wandy
Ieka

FSKM/UiTM Malaysia
=========
Ain
K.Cikun
Kila
Ijat (alumni MPP)
Marsha (SMF)
Anzam
Af (SMF)
Luqman (higoat)
Aini (SMF)
Pali (SMF)
Dean (SMF)
Balay (SMF)
A.Amar (SMF)
Hariri
Syafiq Jalil


CS220
=========
Ida
A.Isma (papa)
Yoyo
K.Laili
Along (suami Pn.Rozy)
Pn.Rozy (KP)
Mal
Sue
K.Aisyah
Nisa
Laleh
Von

CS110
===========
Miejool
Zatil
As
Sopi
Dila


Comrade/YAK/GB
===========
Kak Shariyah
Isma
Izni Hadi
Baie
Mali
Ja'a
Irah
Kak Adah
Ridho
Tasnem
Raihan
Shazni
Azmil Asnawi (Jemil)
Kak su
Kak Mizah
Rukh


SKSHAS
============
Din
Nawwar
Nahal
Laili
Mior Faiq
Fazila
Dalila


Others
===========
Kamarul SD2
Muhammad Fauzi Noordin
Kak Liza
Azmi Din
Kak Nida
Kak Maz
Bob
Nana Salleh
Babu Lina
Syam (ex-housemate abg isma)
Gua Syed
Amin Khalip
Kak Wawa
Nashua
Ida Izzati
Kak Mawar


p/s: ade je orang yang Niza lupe nak taip... huk3... apepun tx tuk doa dan wish kalian.

25 tahun nikmat telah Allah berikan... apakah cukup suda diri ku membalas? menghambakan diri padaNya? WaAllahulam....

Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri