20110109

Posted by NIZA.Ati on Monday, January 10, 2011 [ ]

Winamp: Hakikat Bahagia by UNIC
Status YM: (BUSY) tanya sama hati~ (Itulah Sayang) (dihati ini, hanya Allah yang tahu)
Status FB: tanya sama hati...

Assalamu'alaykum wbt,
apa ada pada tarikh tu? Sedey... MUNGKIN tahun ni adalah birthday Niza yang agak teruk~ Bukan sebab tak ada orang call seperti selalu pada tarikh ini... tapi ade beberapa perkara yang membuatkan Niza sedey.

Niza ada meeting pagi tu, di Titiwangsa. Ku gagahkan diri jugak ke sana, meski hati tak sedap. Time isi minyak di SHELL, ntah apa Niza fikirkan sampy minyak yang diisi pun xsampy RM35 seperti yang Niza bayar. Niza mula perasan bile meter hanya naik 3/4 sahaja~ aduh!~ Rugi! dah la minyak makin mahal. Namun perjalanan diteruskan ke Titiwangsa menyusuri Jalan Kuching ke Jalan Tun Razak dan Niza buat keje jahat... terus masuk ke Jalan Kuantan sedangkan tak boleh masuk ke Jalan Kuantan bile Niza naik jambatan tu. Paling2 pun patut masuk ke Istana Budaya. Agak bahaya bile buat macam tu, korang jangan ikut cara pemandu yang suke langgar rules ni ok!~

Ketika sedang menunggu seseorang tuk ambil tikar di kereta Niza, Niza mendapat panggilan telefon... Panggilan tu lagi menambah kesedihan Niza... Tak pe la... Diam... Sepanjang hari pada tarikh tersebut juga, seseorang msg Niza sampy 3 kali tuk wish birthday, tapi 1 msg dia pun Niza tak reply. DIa kol pun Niza tak angkat. Ntah la, mungkin sangat terkilan bila dia seorang sahabat Niza tapi langsung tak inform ape2 tentang majlis pada bulan lepas. (sorry, aku rase aku perlukan masa tuk contact ko semula).

Dan...sepanjang hari semalam, Niza menunggu personal wish dari seseorang... terkilan... langsung tak ada... mungkin Niza patut sedar... bangkit dari mimpi dan lena yang panjang...

Btw, stakat ni dulu... Ini hanya luahan pada seseorang yang sedih di hari lahirnya... tapi masih memberi senyuman meski dihati ini, hanya Allah yang tahu.

InsyaAllah akan come back dengan cerita birthday Niza.

Wassalam

categories: | edit post

5 comments

  1. Yenyen Says:
  2. HAPPY BIRTHDAY KAK NIZA...
    MAY GOD BLESS AND GUIDE YOU ALL THE WAY... ^_^

     
  3. NIZA.Ati Says:
  4. Tx a lot my dear yen2 ^^

     
  5. Yenyen Says:
  6. eyh.. yenyen baru perasan.. tarikh lahir kita sama cuma bulan dan tahun je berbeza.. hihi ^_^v

     
  7. NIZA.Ati Says:
  8. ea ke? hik3... bile tu ur bday sis? ^^

     
  9. Yenyen Says:
  10. 0911..baru 2 bulan lepas. ^_^

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri