Jendela Hati Ramalannya~

Posted by NIZA.Ati on Monday, February 7, 2011 [ ]

Youtube: Jendela Hati
Status YM: Jendela Hati~ :) (tapi ku tak pasti rencana Illahi... dihati ini, hanya Allah yang tahu~)

Assalamu'alaykum wbt,
mengimbau kembali...
tarikh: 23 Januari 2011
tempat: carpark KL COnvention Centre
masa: 2.00pm

Niza ke kereta tuk membancuh SD2, tiba2 ade seseorang tegur... "You have a lucky face and next month will be your lucky month" ramalannya... Niza cume tersenyum...dia terus membicarakan tentang Niza. "Tell me the truth, heart broken with your first love?" Gile tak boleh blah ape yang dia cakap tu... dah bertahun2 kot... dah 8 tahun... dah tak rase apepun~ Dia pun dah bertunang dan nak kawen bulan 5 ni. Kami tetap kawan seperti sebelum tu~ "even though your face is happy and always smile but your heart is not" Aha~ yang ni... 100% xlah... hati Niza takde lah tak bahagia atau susah hati sangat... cume ade la... logik la tu kan... mane ade orang yang takde masalah... tapi ada masalah pun senyum je la... this is life la~

Walaupun ade kebenaran ape yang dikatakan tu, mungkin hanya kebetulan...



Aku ingin hidup secerah mentari pagi
Yang menyinari di taman hatiku
Aku ingin seriang kicauan burung
Yang terdengar di jendela kehidupan

Aku ingin segala-galanya damai
Penuh mesra membuahkan ceria
Aku ingin menghapus duka dan lara
Melerai rindu di dalam dada

Sedamai pantai yang memutih
Sebersih titisan embun pagi
Dan ukhuwah ini pasti berputik
Menghiasi taman kasih yang harmoni
Seharum wangian kasturi
Seindah ceria pelangi
Segalanya kan bermula di sini



Ini adalah kehidupan... dimana pasti ada dugaannya... ujian yang datang dalam bentuk kenikmatan atau musibah... hadapi dengan tenang dan senyuman... S.E.N.Y.U.M

“Apakah kamu mengira kamu akan dibiarkan saja mengatakan “kami beriman” sedang mereka tidak di uji lagi.” (QS. Al Ankaabut: 2-3)

p/s: "Jendela Hati" sama tajuk sajak yang pernah Niza tulis zaman sekolah dulu... nt balik rumah, nak try cari balik kad tu... Niza siap lukis gambar lagi ^^

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri