Great Weekend...But Not So Great~

Posted by NIZA.Ati on Monday, April 11, 2011 [ ]

Winamp: Sebak by Ukays

Assalamu'alaykum wbt,
Ehe~ This past weekend was lots of fun. However, its not so great actually. On saturday, Niza and sis went to veterinary hospital with Kecik & Black for their vaccine.

Mule2 sampy tu, Black dah berjaya melarikan diri dari pegangan adik Niza, tapi alhamdulillah Niza dapat pujuk dia. Kesian Black, takut sungguh die dengan anjing sampy dok tarik2 tudung Niza. But alhamdulillah, everything goes fine. Kecik & Black dua2 selamat di cucuk vaksin & makan ubat cacing tanpa ada sebarang kesusahan. Besides, doctor yang rawat both of them adalah dr yang rawat Kecik setahun dulu time Kecik patah kaki. (ala~ dr cine ensem tu ^^ Dr.Wong)


Gasing Veterinary Hospital: 53 & 55, Jalan 5/58, Gasing Indah, 46000 Petaling Jaya,Malaysia. +603-7782 3553
Vaccine: RM45 per cat
Ubat Cacing: RM4 per tablet

So total yang Niza kene adalah RM98.

On dat day, I totally give my love 100% for both of them... eceh~ mcm bfr ni xbg 100% my love pada my cats tu je kan ^_^ Sayang... Niza sayang dua2 kucing Niza... sayang sangat2... Walaupun Kecik lagi rapat tapi Niza tetap sayangkan Black.


Kecik
Kecik ni manja, tapi dia manja dengan Niza je. Kecik ni tak suka dipeluk, kalau dengan Niza pun sekejap je, dalam 5minit or less. Tapi kalau dengan orang lain, sorry la nak dpt peluk dia. Setiap malam Kecik tido dengan Niza. Tak perlu panggil, dia akan datang sendiri bila dia nak tido. Tgh malam bila Niza terjaga confirm Niza akan rasa dia ada di sebelah or tak.

Kecik akan bangun stiap kali Niza bangun tak kira la jam berapa pun walaupun hanya tuk shut down lappy, dia akan bangun dan sambung tidur sebelah lappy while Niza shut down dan akan turun semula dari meja tu ikut Niza kemana sahaja Niza pegi. Dia akan sentiasa berada di keliling asalkan dia tahu Niza dimana. Kalau Niza masak, dia akan berada di dapur or meja makan. Kalau Niza solat, dia akan berada di tepi or di depan Niza. Kalau Niza masuk toilet, dia akan tunggu depan pintu toilet... dan dia akan berada depan pintu setiap kali Niza balik dari keluar rumah tidak kira jam berapa pun Niza balik rumah.

Kecik kucing yang tak akan gigit Niza, maybe dia ade gigit tapi sekadar meletak gigi namun tidak cengkam. Pagi2, Kecik akan kejut Niza sampy Niza bangun. Kadang2 terlalu awal dia kejut... sebenarnya mengikut kelaparan perut die tu =P tapi memang biasanye, kalau Niza bangun, Kecik confirm dah ade depan muka Niza. Kalau dia dah nampak Niza tak bangun selepas Niza tengok dia, dia akan mengiau sampai Niza bangun. Kadang-kadang Niza kelakar Kecik ni, dia bangun tidur bila Niza bangun, tapi bila Niza sambung tdo, die pun ikut sambung tdo. Seyes comeykan dia ^_^ Umur Kecik dah 1 tahun 4 bulan.

Black
Black ni sebenarnye Niza gelar "kucing mak". Asalnya mak Niza yang bawa Black ke rumah, tapi Niza lah yang jaga Black sebenarnya. Black ni sangat manja, dengan semua orang dia nak and pantang dipanggil.

Tapi dah besar ni, kadang2 dia tak pegi pun bile orang panggil jika Niza berada dekat dengan dia, termasuk la bila mak Niza sendiri panggil dia. Black ni jenis kucing parsi tapi dah campur. Macam Kecik, Black pun slalu ada dimana Niza ade, cume maybe tak sekerap Kecik.

Black jarang tidur dengan Niza, kadang2 je. Sebenarnya dia ada tilam sendiri (tilam Kecik sebenarnya, tapi sejak Kecik tido dgn Niza, Niza suruh Black tido tilam tu, tapi dia xmo) tapi dia xmo pun tdo kat tilam tu. Black ni manja + mengada + kuat makan + suke masuk toilet + nakal (suke tolak barang ke bawah) + suke gigit kalau dah lame sangat duduk dalam pelukan + lembut tapi ganas ^_^. Umur Black dah around 8 bulan.

Niza sayang dua2 kucing Niza ni... sayang sangat... tapi dengan Kecik, maybe Niza susah sikit kalau dia takde... sebab dengan dia lah Niza slalu bermain dan Niza boleh jadi sangat merindui dia ketika Niza di ofis.

Ok, stop cite pasal kucing... nOw nak cite aktiviti ahad baru2 ni plak.

Niza dan keluarga telah ke Genting Highland. Nak kate sekeluarga tak jugak la sebab my 1st bro + sister in law + nephew xde skali coz dorang tinggal di Labuan. So yang pegi just my dad, mom, 2nd bro, me and my sister. Cuaca tak berapa nak elok coz asyik hujan. Banyak tempat terpaksa tutup..huk3... Niza and my sis sempat main Spinner & Roller Coaster jerk... Kali ni Niza xsempat tuk naik Space Shot (1 of my fav selain Roller Coaster) berbanding tahun 2009 Niza sempat main Space Shot, Spinner, Boating, Flying Jumbo (nek bende alah ni sbb Nadia nak naik =P), Antique Car, Double Deck Carousel, Pirate Train tuk Outdoor Thema Park manakala Rio Float, Ferris Wheel, Venice Gondola & macam2 lagi tuk First World Theme Park.

Masa banyak abes semalam menunggu hujan reda dengan bermain di booth yang ada. My mom & dad la yang main... tapi 1 bear pun xdapat...huk3... Niza nak bear... n_n dapat tangkap gambar dengan bear je...huk3...


Wutever it is... tetap happy la... paling happy sebab after few years dapat gak naik Roller Coater tu sebab tahun 2004 & 2009 tak dapat naik...huk3...

Dalam ke-happy-an itu pun sebenarnya Niza agak sedey la bila dapat tahu YAK ke kampung Jerdip, Pos Brooke last week. Niza rindu sangat nak ke sana sebenarnya. Niza dapat tahu YAK ke sana pun sebab 1 of adik (orang asli) di sana yang sms Niza beritahu selain bertanya-kabar. Adik tu ingat Niza ade tapi bila dia tengok Niza xde terus dia msg Niza. huk3... seyes...Niza rindu sangat... really hope masih ade kesempatan tuk diri ini kesana.

Till then, Wassalam.

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri