B.U.S.Y

Posted by NIZA.Ati on Saturday, November 19, 2011 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Terasa penat beberapa bulan kebelakangan ni. Sejak balik dari training memang langsung takde masa yang free tuk bersenang-lenang, bermalas2an di hujung minggu etc.

Keje ofis toksah cite la... kdg2 banyak, kdg2 sikit tapi urgent... nak cari hari yg FREE langsung tak buat pape kat ofis tu mmg xde langsung la~

Pagi2 hantar adik pegi sekolah then lepas siap2 pegi ofis plak, balik keje paling awal sampy rumah pun dalam kul6.45pm. Paling lambat tu ade la dalam kul10malam ke... jarang jugak balik awal sebenarnye, kebiasaannye pun after maghrib baru balik.

Balik dari ofis, bukan mase tuk berehat pun. Uruskan hal kucing, pas settle hal sendiri, mengadap keje freelance pulak. Sabtu Ahad tu toksah cite la, memang dipenuhi dengan kerja freelance je la. Paling2 pun sempat la buat keje rumah, pegi Pasar, Klinik Veterinar. Ade gak cube jugak memenuhi undangan walimah di Pahang, Johor dan KL. Mane2 yang sempat la.

Penat? toksah cite la... hanya Allah yang tahu...

Rindu... Rindu pada masa2 lapang... dapat join program dengan YAK. Rindu sangat dah nak masuk kampung, tapi ape boleh buat... hurm...

Takde orang yang paham... kadang2 sesuatu bukanlah kite nak sangat, tapi kadang2 kite takde pilihan.

Papepun.... senyum.... ^___^ be strong!

Wassalam


notakaki: ni pun baru baik dari demam, tapi masih rasa seksa skit dgn flu yg masih xkebah ni~ Alhamdulillah, Allah masih sayang Niza :)

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri