C0ngrats to Shahira & Fadly

Posted by NIZA.Ati on Sunday, March 25, 2012 [ ]

Winamp: Dia Ada Stail by Aizam

Assalamu'alaykum wbt,



Alhamdulillah, 1 of my beloved best-friend Shah selamat melahirkan anak pertamanya yang telah diberi nama Nur Zara Aisyah (sorry kalau salah ejaan). C0ngrats to my bestfriend shah and fad. Happy for both of you. Tx to you gak Fad sebab inform aku on the day Shah waiting tuk bersalin. :) Bakal anak solehah (amin..) ini telah selamat dilahirkan pada 20 Mac 2012, kelahirannya disambut pula dengan azan maghrib pada hari tersebut. SubahanaAllah... :)

Sabtu baru2 ni, Niza sempat melawat Shah yang berpantang di kediaman ibuda dan ayahda-nya di Cheras, my beloved best-friend Wana & her hubby Faan pun turut same.



Alahai, comel sgt Aisyah ni, Aunty Niza suke sgt die tu. Senang tuk berada dalam dakapan... comel... tak kuat meragam... senang tidur (ni ikut pranggai ayah die ni =P)

Tetiba teringat soalan Wana pada Shah semalam. "Rasa macam mimpi x?".


Kami berkawan sejak tahun 1999, tapi sangat closed time 2002. Time tu kami tinggal dlm 12-15org je student form 4 kat asrama Aminuddin Baki, KL. Kami ber3 ni memang rapat, Shah tempat Niza slalu luah rasa, nangis2, gelak2 sume ade. Wana kawan yang sangat manja dan kerap kami perang dingin maybe sbb Niza jenis orang yang serius dan Wana manja sangat...hak3... tp I still love her... wlp slalu perang dingin kami cepat baik... dan time die sakit Niza jugak la yang jaga die, begitu juga time Shah sakit....

Dulu, kami same2 pergi sekolah, now Shah dah ade anak, Wana dah kawen, Niza? :) Hanya Allah yang tahu bila dan masa yang bakal tiba.

Ape2pun, moga ukhwah yang terbina ini berpanjangan dan terpelihara. InsyaAllah.... Amin....



“Imam Al-Ghazali berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
1. Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.
2. Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.
3. Jika engkau menghulur sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.
4. Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.
5. Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu.
6. Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya.
7. Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu. Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu akan teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat akan kematian…

Ok, stop here, nanti ade masa boleh update lagi blog. Lately ni dah xde nak update story sgt pun...


Wassalam. :)

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri