Outing with Adik Angkat

Posted by NIZA.Ati on Sunday, March 4, 2012 [ ]

Winamp: Gila Bayang

Assalamu'alaykum wbt,
Selamat berhujung minggu ^_^ Pagi semalam sibuk dengan mengemas tempat kucing, bilik Niza dan basuh baju. Biaselah, baju kerja semua basuh pakai tangan, xmasuk mesin. Tapi minggu ni kene tukar cadar segala... 2 minggu kene tukar cadar. :)

Semalam juga, seperti yang dijanjikan, Niza bawa adik2 angkat Niza keluar makan. Sepatutnya kami pergi ber4 (Niza, Norizzati, Safwan dan Ida Izzati) tapi last minute Safwan BBM bgtau yang dia sakit kepala and tak dapat join. So, Niza, Izzati (norizzati) & Ida pun terus ke The Curve, Damansara. Adik2 angkat Niza ni dah lame dengan Niza, sejak zaman sekolah lagi. Masa Izzati dengan Niza, tahun 2002, sama jugak dengan Safwan. Ida pulak tahun 2003. Susah ni jadi orang popular kat sekolah ni. hak3.... =P


Niza bawa dorang makan di Vivo American Pizza & Panini.Before ni Niza pernah datang sane dengan kawan2 CS110 UiTMCS for iftar tahun lepas.

After makan, we all pusing2 The Curve, then ke Ikea tuk beli bbrp barang, kemudian we all ke Tesco coz Izzati mahu membeli barang keperluan tuk di bawa pulang ke MMU. Sementara tu, Niza dan Ida ke Starbucks tuk membeli tumbler... actually dah usha stainless steel tumbler brand zebra ke apentah...lupe dah... tapi sebabkan design die Niza xsuke, so Niza ke starburks. Niza beli tuk Izzati and Ida jugak... sebagai hadiah birthday dorang. Tapi design dorg lain. Hurm... time cari pic kat bawah ni, tjumpe yang kaler merah... :'( semalam xde pun kaler merah...



Semalam juga, terserempak dengan junior di SAB & UiTMCS, alhamdulillah la adik2 ni tegur Niza, kalau nak harap Niza ni memang jalan xpandang orang pun... pastu tau je la, bukannye cam junior pun melainkan yang pernah bekerjasama dengan Niza dalam event etc.

Besar dah juniors saya ni... dah keje pun... dlu time mule2 jumpe, Niza MPP & PM, mereka masih 1st sem lagi. Ye la, xkan la dorang tak kenal da only CS MPP & PM + biro dispilin time MMS kan... :D (asyik jage disiplin junior je Niza ni, macam la Niza ni bdisiplin sangat kan... :D).

Hari ni ape nak buat? Mak xde, balik kondo kat selayang. Pasni nak settlekan kain baju, pastu nak keluar beli tudung, balik nanti nak gosok baju kerja tuk seminggu + pasang tempat sangkut baju baru, then malam ni nak buat kerja. Hurm... rase nak buat kek.... tapi... tengok keadaan dlu sempat ke x... ok, jom!~

Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri