Teguhlah Wahai Hati

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, May 22, 2012 [ ]

Winamp: A'udzubillah by Halim.

Assalamu'alaykum wbt,
bila hakikat kebenaran tidak seperti yang kita mahukan, inilah yang akan berlaku. Hati tidak tenang. 2-3 minggu ni hati Niza tidak tenang... bukan langsung tidak tetapi kekadang tenang dan kekadang tidak. Kadang-kadang hingga terasa malas tuk bangun menempuhi hari-hari. *macamorangfrustbercintalaplakkan~*. Tak! Ini tiada kaitan dengan "cinta" tetapi ada kaitan dengan "hati". Hati ini sedih kerana rasa kasih sebagai sesama Islam terhadap saudara Islamnya. Hati ini risau.... dan... hati ini rindu.

Pada sebuah hati yang merindu, kuharap ia teguh! Allah, pada seraut wajah yang ku rindu, jauhkanlah ia dari tipu daya iblis.

Niza ke klinik Al-Hidayah semalam. Seperti biasa tentunya atas tujuan kerja2 mengenai system careline mereka. Sempat juga berbicara bersama Akhi Ashraf Muslim... dan kata-kata dia membuat Niza berfikir... Niza belajar sesuatu daripada kata-katanya.... apakah kata2nya? Biarlah menjadi rahsia... :)


Wassalam.

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri