Yang Ku Tinggal Di Sini Tapi Tidak Diingatan

Posted by NIZA.Ati on Friday, June 22, 2012 [ ]

Winamp: Doaku Untukmu Sayang by Wali Band

Assalamu'alaykum wbt,

Alhamdulillah, ini saat-saat yang Niza nantikan sejak beberapa belas tahun yang lalu... Satu-satunya tempat yang paling Niza inginkan tuk pergi, malah pernah Niza katakan bahawa jika ada suatu tempat yang Niza mahu pergi, jauh dan perlu mengambil masa yang lama tuk sampai adalah Tanah Suci Kota Mekah. Mengapa harus Niza menghabiskan duit beribu-ribu tuk melancong ke tempat lain sedangkan Niza boleh gunakan duit tersebut tuk kumpul menjejakkan kaki ke tanah suci dan beribadah kepadaNya di sana. Biar itu yang utama. Hati ini, kecintaan ini sudah terlalu lama. Biar kali ini Niza betul2 merialisasikan impian Niza.Biar kali ini dapat Niza curahkan kecintaan ini padaNya di tanah haram itu.

Alhamdulillah Allah permudahkan Niza, walaupun office sedang sibuk dengan project besar tapi dengan kuasa Allah cuti panjang Niza diluluskan oleh boss. Gembira tidak terhingga, mengenangkan diri ini akan ke sana, menjadi tetamuNya. Setiap detik Niza rasakan terlalu lambat masa berlalu, menunggu tiba harinya.

Kini, insyaAllah semakin hampir. Doakan Niza dipermudahkan segala urusan Niza. Doakan dimakbulkan doa2 Niza. Doakan segala-gala yang terbaik tuk Niza. Moga Niza dapat ape yang Niza cari, ditingkatkan iman diri ini dan didekatkan lagi dengan Allah. InsyaAllah.

Sepemergian Niza (walaupun cuma 2 minggu), diharapkan semua yang Niza sayangi berada dalam keadaan baik, dilindungi Allah, dijaga oleh Allah. Keluarga yang disayangi, laptop & internet :D, Black kucing kesayangan Niza, kereta Niza, kawan2, sahabat2 dan teman. Semua yang menjadi kehidupan Niza sehari2 selama ni.

"Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti"




Kepada yang keluarga (mak, incik, yop, kak wawa, diha, kak yati, sarah, BLACK :D), sahabat (kak mawar, kak nad, kak faezah, kak mash, kile, kak laili, yoyo, kak eny, ida, abg isma, hannanah, nazeeha, ling, miza, kak era, kak sally etc) dan abang aizam - dikasihi, disayangi, dicintai dan dihormati, Niza minta maaf jika ada salah dan silap. Juga kepada silent reader disini. :) Big tx to My Achek & Pakchek yang banyak ajar Niza dalam persediaan mengerjakan umrah dan mak and kak mawar yang banyak tolong Niza dari segi kelengkapan. :)

Buat yang merindui Niza, doa2kanlah tuk Niza ye. Kalau rindu boleh je sms Niza di no maxis... :)

To Kak Mawar ku sayang... Niza tau mesti akak orang yang paling akan merindui Niza kan... ngeh3... ^_^ nt msg je la k... Btw, tx a lot coz selalu ade tuk Niza dalam senang mahupun susah... sayang akak lebih!!! Takmo sedey2 k... 2 minggu xlame mane pun :)







(Bile tengok ni, rase cam Abg Ashraf bagi nasihat kat Niza je... sesuai betul dekat2 nak pegi ni. InsyaAllah berjumpe kita nanti (24jun2012) ye Abg Ashraf dan jemaah lain :) )


p/s: kepada adik2 praktikal, sorry maybe x sempat nak jumpe korang di hari akhir korang praktikal. Tapi akak cube datang ofis kalau sempat sebab hari terakhir korang adalah hari akak baru landing Malaysia. Sorry xdapat tolong banyak check report korang. Kalau korang x pos, maybe malam akak balik tu akak boleh datang UTM jumpe korang. Pape, just sms akak k. Minta maaf byk2 sepanjang akak jd sv korang or bg korang keje, akak tergarang ke ape ke :D ayat "google dulu" tu biase lah, jadi abaper kene cari solution sndr dulu. :)

Take Care. Wassalam :)

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri