Programming Term vs Normal Language Term

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, August 7, 2012 [ ]


Winamp: Aku Cinta Allah by Wali Band.

Assalamu'alaykum wbt,
Niza ber-gtalk dengan rakan sekerja tadi, tetiba rase nak post sebahagian chat di bawah ni:

NIZA: cer masukkan ni ZFI_TR_PLACEMENT. Niza nak tgk data ape yg die sent. sbb nak call
Kawan: nk call? pakai whatsapp bole pe =D

Tetiba Niza tergelak seraya menyebut "bengek...". Loyar buruk plak time orang tengah serius...had0i~

NIZA: baik ckp pakai BB ke... call pkai hp je ke
Kawan: BB lmbt
NIZA: whatsapp lg lembab
Kawan: utk product mana nk generate?
NIZA: product ape ade. mane Niza tau. ni tuk placement letter.
Kawan: kurma madu ada.

OK fine. Mule2 Niza ingat nak loyar buruk bende same gak... tp sebab nak cepat malas la kan... skali die plak buat lg... time bace "kurma madu" memang tak leh tahan gelak dah.


Dah~ sambung keje :D. Wassalam

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri