Berbaik Sangka

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, September 19, 2012 [ ]


Winamp: Ku Pinang Kau Dengan Bismillah

"Sangka baik kita terhadap seseorang walaupun sebenarnya dia tidak sebaik yang kita sangka, tetap memberi kebaikan... itu akan memperbaiki diri kita! 

Orang yang cinta seseorang dengan keyakinan orang yang dicintainya itu dicintai Allah, tetap akan mendapat kelebihan orang yang menyintai kerana Allah walaupun hakikatnya orang yang dicintainya itu bukan orang yang mencintai ALLAH!

Namun berdoalah, supaya kita menyintai orang yang benar-benar menyintai Allah. Amin".
- Ustaz Pahrol Mohamad Juai

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri