K-Fiqh: Wanita & Islam (juga untuk lelaki)

Posted by NIZA.Ati on Friday, November 23, 2012 [ ]

Winamp: Hanya Tuhan Yang Tahu by UNIC

Assalamu'alaykum wbt,

Salam Jumaah penuh Barakah & salam hari tasu'a tuk semua... m0ga sentiasa dalam redha Illahi. For those who are interested (eh, statement ni kwn2 yg kenal NIZA je tau~) to join this program and wanna me to help for registration, please let me know. Hari terakhir boleh bank-in kan to my account is on 2nd December 2012 at Maybank 114487055505 (NAZATUL IZZATI BT ZAINAL ABIDIN). Those yang dah register for Seminar "Productive Muslim" anjuran One Heart Creative Solution, please take note yang its on da same day k...



K-Fiqh Sdn Bhd & MURSHID membawakan untuk manfaat awam Konvensyen Fiqh Wanita & Islam 2013. Terbuka untuk wanita dan lelaki. Kerana perubahan ke arah kebaikan tentunya terus gagal jika hanya wanita yang sedar & faham, sedang lelaki mengabaikannya. Boleh mula berdaftar sebelum tempat penuh. Nota dan sijil disediakan.


Bakal Mengulas tajuk berikut :
1.FiqhWanita : Wanita Solehah Pendamai Dunia
2.Kedudukan Wanita di dalam Islam
3.Rumahtangga & Kerjaya : Celik Mata &Hati
4.Wanita Jangan Teraniaya : Celik Undang-Undang Keluarga
5.Pengamatan Prinsip & Disiplin Kewanitaan Dalam Surah An-Nur
6.Salah Faham Kesaksamaan Gender
7.Serikandi Sahabat di Hati Gadis Semasa
8. Perkahwinan : Bukan Sekadar Aku Terima Nikahnya
9. Wanita Semasa : Sihat Diri Sihat Keluarga
10. Monogami & Poligami : Antara Kemahuan, Keperluan & Sunnah

Bersama Tokoh Panelis Berwibawa

1. Dr. Zaharuddin Abd Rahman
2. Dr. Zahazan Mohamed
3. Dr. Mohd Sukki Othman
4. Ust. Pahrol Mohd Juoi
5. Ust. Hasrizal Abdul Jamil
6. Dr. Khairuddin Aman Razali
7. Kapten Hafiz Firdaus
8. Oki Setiana Dewi
9. Prof. Dr. Muhaya Muhammad
11. Dr. Sofiah Bt. Samsudin
12. Ustazah Norhafizah Musa
13. Prof. Madya Dr. Harlina Haliza Siraj
14. Ustazah Fatimah Syarha
15. Ustazah Nurul Syuhada
16. Slot khas bersama isteri-isteri para ustaz-ustaz MURSHID seperti Ustzh Noraslina Jusin (kolumnis tanbih, Majalah Solusi & Penulis buku 'CINTA TIGA RASA'- isteri UZAR), Ustazah Mahfuzah Omar (kolumnis Solusi -isteri Ust Zahazan) dan ramai lagi.


0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri