Hasbunallah

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, January 30, 2013 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,

insyaAllah esok Niza akan menghadiri interview. Di mana? Rahsier la... :) Actually dah 2minggu pun dorang dah schedule for this interview, walaupun hati ini berat sangat nak pergi, tambah pulak dalam keadaan hati yang sedih ni :'( Rasa macam takde kudrat je. Esok bukan je ada interview, tapi sebelum tu Niza perlu menjalani test dulu.

Allahuakbar... Rabbi yassir wala tu’assir. Wahai tuhanku permudahkanlah dan janganlah kau susahkan.

Sebenarnya, setiap apa yang kita lakukan, hati terlalu banyak memainkan peranan. M0ga Allah bantu Niza.



Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir
Hasbunallah wani'mal wakil
Ni'mal maula wani'mal nasir

Ku coba renungi semua
Detik waktu yang telah berlalu
Mengisahkan pedih di hati
Menyinar keangkuhan diri

Ku coba sandarkan jiwa
Hanya pada Allah semata
Hingga rasa bebanpun sirna
Seluruh hati serahkan pada-Nya

Oooooo.....
Cukuplah Allah sebagai penolong
Dan sebaik-baik pelindung
Oooooo.....
Cukuplah Allah sebagai penolong
Dan sebaik-baik pelindung

Wahai hati, usah la kau bersedih, Allah sentiasa bersama mu...

Wassalam

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri