Alhamdulillah

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, March 12, 2013 [ ]

Winamp: Balqis by UNIC

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu'alaykum wbt,

Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah...
itu je yang hati Niza ingin katakan. Ya Allah, betapa lega hati ini mendengar berita yang disampaikan oleh seorang rakan mengenaikan ujian yang dihadapi oleh orang yang disayangi kepada orang yang disayangi. Allah, meski tak mampu tuk Niza di"kongsi" olehnya, namun Niza sentiasa mengharapkan Allah sentiasa bersama mereka, dan Niza yakin Allah sentiasa ada untuk mereka.


Dari Abu Hurairah r.a bahawasanya Nabi SAW. bersabda yang bermaksud :
"Doa seorang sahabat kepada sahabatnya yang lain kerana Allah dalam tempat yang berjauhan diterima oleh Allah SWT." (Hadis Riwayat Muslim)


Namun insyaAllah, m0ga diri ini tidak pernah tuk berhenti mendoakan mereka. Walau dimana dia berada, walau bagaimana pun keadaannya, moga sentiasa dalam jagaan dan lindungan Allah.


p/s: someone somewhere


categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri